čtvrtek 14. června 2012

Schodiště.....ne, není to třešeň :-)

Jak už teď pomalu začínáme do domu stěhovat věci z bytu, to si člověk říká, jak to tak dlouho mohl zvládat bez schodů!
Dokonce i první bedny jsme ještě "šoupali" po žebříku a smutně jsme hleděli na nedokončené torzo schodiště....teď už můžeme stoupat po buku jedna báseň. Ano, opravdu kladu důraz na materiál - BUK, rozhodli jsme se pro tvrdé dřevo hlavně kvůli tomu, že běhat do patra budeme asi často a všichni kamarádi nás varovali před dřevěnými schody. Tak snad u toho tvrdého dřeva to nebude tak rychle odcházet...a hlavně nebude snad VRZAT :-)
No a pokud se divíte, proč nemá stejnou barvu jako třebaaaaaa.........přírodní buk? No nějak jsme tuhle barvu zrovna nechtěli,....nemá barvu ani jako okna, protože ta by byla asi brzo "ušpiněná"....tak je nakonec dle vzorníku vybarveno do "týku". Druhá varianta byl kaštan, ale to už by bylo asi tmavší....a nakonec se bude skvěle hodit k naší výrazné podlaze z marmolea v přízemí.

No a co tedy našemu schodišti ještě chybí?
 - dořešení zakrytí zrcadla (toho mezi zábradlími, ne na fiňtění) dýhou v barvě schodů (proti padání nečistot do pracovny a snadnější údržbě)
 - dřevěné madlo po obvodu schodiště
 - poslední vrstva laku
 - zaakrylování přechodu materiálů dřevo - sádrovlákno
 - ....a na závěr samozřejmě první omytí, až bude všude vymalováno a sundaná ochranná textilie

Tak nějak už k nim více psát asi nebudu, i tak bylo řečeno už mnoho. Zábradlí je moc pěkné, jednoduché...ač jsme nevěděli, jak to nakonec dopadne, tak se k modernímu bydlení hodí...žádné vykroužené "kuželky" :-)









Žádné komentáře:

Okomentovat