úterý 5. června 2012

Izolace v podlahách v přízemí

Tak jsem se dívala do foťáku a poslední alespoň použitelné fotky jsou ze sobotního dopoledne. Abyste rozumněli, o víkendu jsme s Pavlem měli fyzickou přípravu na mistrovství v kopání dlouhých a hlubokých tratí na čas. S výhledem na pondělní příjezd elektrikáře jsme totiž v naší zvětralé (někde ani ne) žule kopali přípojky z domovního rozvaděče do podružného rozvaděče v dílně. Takže ač jsem dokumentovala fotkami i toto, fotografie jsou pak už velmi roztřesené. Uvidíte tak alespoň mezifázi při izolování podlahy v přízemí.
Řemeslníci totiž provedli podsyp keramickým granulátem přímo na živičné pásy a pak na ně položili a do roviny srovnali polystyrenové desky o tloušťce 10 cm. Pak přikročili k dílu topenáři, aby na této vrstvě provedli propoje od topných panelů v přízemí až k hlavní regulační skříňce. No a teď už pánové z BAK-u zase provádějí další vrstvu polystyrenové izolace - v podlaze totiž máme mít 20 cm této izolační vrstvy a to nepočítám ještě tu vrstvu drobounkého "keramzitu".
Na fotkách vidíte pak už místnosti "v bílém", které pak po pokládce podlah budou čekat už jen na vymalování.
Apropo podlahy....už od začátku zadání domu jsme si pohrávali s myšlenkou nemít klasickou plovoucí/lamelovou (laminátovou) podlahu, ale když už nemáme z domu vidět tolik dřeva, tak alespoň mít přírodní krytinu na podlaze...a mít budeme! Vybrali jsme dva odstíny přírodního linolea od firmy FORBO (marmoleum Home), který nám přivezou v rolích a na připravený povrch fermacelových desek pak přilepí a zaválcují. Určitě až někde budete v podlahářství, tak si nechte tuto krytinu ukázat (pokud budou mít), s PVC opravdu nic společného nemá. Po povrchové úpravě voní olejem a jutou....no prostě paráda. Akorát pozor na cenu....v dnešní době je cena s montáží srovnatelná jako u přírodní dřevěné podlahy :-( Ale přímo dřeva jsme se přecijen báli...nechceme mít dlažbu v kuchyňském koutu a tam budeme courat zvenku dovnitř...otěr s kamínky a tak....nechtěli jsme mít vyšlapanou uličku po dřevěné podlaze.
Už jsme měli na stavbě i pana podlaháře na "fyzickém průzkumu" a dnes přišla fakturka na zálohu na materiál...tak snad příští týden už bude i něco pro nás než jen peníze pro ně ;-)

A co v dalších dnech?
 - dolepení izolace podlah
 - elektro - dotažení přípojek, dokončení zásuvek a vypínačů
 - ve středu nám přijede schodiště!!!
 - od pánů "kanálníků" přijedou atypické systémové desky do sprchového koutu a naše velká vana
 - tmelení spojů v příčkách v přízemí, akrylování koutů (BAK)




prostup světla přes slunolam zevnitř

hra stínů skrze slunolam na jižní fasádě

galeje....

.....no je toho spousta, tak zase příště :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat