středa 13. června 2012

Projekt dílna...pokračování

Protože kromě naší dřevostavby vzniká v našem perimetru ještě zděná stavba - dílna, sledujeme postupy a rychlost stavění dvakrát tak přísným okem ;-) Ale abych to uvedla na pravou míru (velikostně se spolu samozřejmě nemohou měřit), ač stavba rychle postoupila...skoukneme postup, vzhled a nakonec si říkáme, že jsme rádi, že hlavní dům je dřevěný...a že tohle je "jen" dílna :-) Prostě se nám po zkušenosti s dřevodomem už některé postupy takříkajíc klasické moc nelíbí...viz. třeba provádění drážek kvůli elektroinstalaci a podobně.
Od minulého příspěvku o dílně už zase trochu času uběhlo, a tak zatímco posledně jste viděli nezastřešenou stavbu, dnes už má dílna nejen střechu, ale uvnitř roztaženou elektroinstalaci, příčku se zárubní a pracuje se na zaklápění stropu a v pondělí snad i na betonové podlaze. Podle nejnovějších telefonických informací od našich zpravodajů přímo na místě (děkujeme panu Mrklasovi), už dnes na střeše pracoval pan Valenta, jakožto dodavatel střechy i u hlavního domu. Jsme tomu docela rádi, protože dnes se kolem Prahy stále střídá slunce s deštěm a bouřkami...střecha tak už je vážně potřeba! ;-)

Takže jediný mráček, který mohl zkalit dnešní den byli pouze podlaháři, s kterými jsme si moc nerozumněli,...a tak jsme je pozvali na práci, ač pro ně ještě nebyl vytvořen potřebný volný prostor. No mysleli jsme si.... (však víte, co se říká MYSLET=***** vědět), že budou zatím pracovat v patře a další den zase v přízemí. Kdežto jak jsme byli rychle vyvedeni, oni to potřebují dělat "beze svědků", bez prášení a nejlépe vše najednou. No tak příště....tak už z toho Jablonce mají tu cestu vyzkoušenou :-P No jo no, tak alespoň, že materiál si složili.

A v příštích dnech další větší informace o schodišti, které je nyní již v celé své kráse na svém místě...se všemi stupni a podstupnicemi, sloupky a zábradlím...no však víte.












Upgrade po 13.6.




Žádné komentáře:

Okomentovat