pátek 2. března 2012

Kompletní vnější obklad stěn

Od minulého příspěvku zase uběhlo hodně času. Nejdelší únor za posledních pár let se překulil do března a na domě práce poskočily! Minule jsem psala, že řemeslníci začali obkládat dům dřevovláknitými deskami. Bylo to tak rychlé, že fotodokumentaci jednotlivých fází obkladu nemám. Nahrála jsem ale aspoň fotky již dokončeného obkladu. Pokud by někoho zajímalo, jaké konkrétní desky tvoří naši vnější obálku, tak jsou to Hofafest UD v tloušťce cca 6 cm. Zbytek si určitě vygooglíte :-) Až bude víc času, tak určitě sepíšu nějaký "vysoceodborný" příspěvěk týkající se difuzněpropustné skladby stěny a vhodných materiálů.....ale to bude chtít delší přípravu.

Škoda, že na sledování probíhajících fází stavby nebylo víc času - zajímavá by byla především časosběrná dokumentace zmenšujících se balíků desek před domem a zvyšující se obklad na stěnách.... No co, hlavně, že práce je provedena kvalitně. Kontrolovali jsme prolepení desek v rozích a spojích (desky nejsou na spojích rovné, ale mají pero a drážku).

Velmi vtipně se teď také pohybují tesaři po staveništi - sníh roztál, napršelo a blátíčko se namnožilo. Proto se teď využívá co nejkratších tras od buňky k domu, a to přes podlážkový mostek nad příkopem za opěrnou zídkou. Všude, kde není "perk" (nelepivá zvětralá žula), ale hlinitopísčitá blátivá směs, tvoří se hluboké lepivé šlápoty. No musím říct, že už mám pokřtěné všechny boty a v práci jsem za sedláka :-P

Fotodokumentace již obloženého domu:

Žádné komentáře:

Okomentovat