středa 22. února 2012

Pokračování na domě - 4.tý kontrolní den

Tak jsme zpět v harmonogramu pokračování prací na domě. Oteplilo se, zimní dovolené a školní prázdniny jsou za námi, pokračuje se v obkládání stěn na domě.

Bohužel i obleva má důsledky - sice stavební firma začala opět práci na opěrné zdi a na základech u schodů, ale zároveň tyto kontrukce po oblevě tvoří pěkné ohraničení pro bazénky, které se tvoří pod domem. O vylévání betonem tedy zatím nemůže být řeč a zřejmě by bez odčerpání vody nebylo možné opěrku dodělat. To zatím necháváme na přírodě (teplotách a uvážení pracovníků firmy).

Naše myšlenky totiž opanují po úterní kontrolní návštěvě spíš různé cifry, plochy a požadavky :-)
Stavba probíhá dobře, ale začínáme schvalovat další navazující práce, rozpočty, vymýšlet už skutečné rozměry zařizovacích předmětů, vedení elektřiny po domě a hlavně v kuchyni. Po sezení s naším stavebním dozorem máme jakž takž schválené návazné práce na domě až po Blower door test. Dále je předběžně schválený také rozpočet na celé vytápění, větrání (Atrea) a solární systém. Dodávat a montovat nám to bude jedna firma, tím pádem se vyhneme různým dalším firmám (vícepracem...)a do budoucna budeme mít také jednoho revizního technika na topení, větrání....no prostě na vše kromě vody, elektřiny a kanalizace :-)

Začíná to být složitější na koordinaci, máme objednaného geodeta kvůli zaměření rozestavěného domu a zanesení do katastru. Také budeme muset požádat o finanční odhad kvůli dalšímu čerpání hypotéky...No je toho dost a dost.

Z našeho "skeletona" se v těchto dnech stává již obalený dům - řemeslníci obkládají vnější stěny dřevovláknitými deskami. Brzo tedy již fotky "neprůhledného" domu!

Pěkný den všem a ať se Vám plní denní cíle!




Žádné komentáře:

Okomentovat