čtvrtek 29. března 2012

Izolační vana

U tohoto příspěvku jsem se nemohla rozhodnout, kam vlastně patří - zda k základům nebo už do vrchní stavby.
Technicky patří izolace základové desky do spodní stavby, ale protože na stavbě jsou nové i rošty na obvodových stěnách, nakonec řadím směrem "nahoru" :-)

Vzhledem k tomu, že v prosinci bylo dokončení desky a natavení pásů izolace akcí na dva dny, nelepila se izolace po celé ploše, aby beton ještě mohl vyzrát. První prosincový týden totiž přijelo dřevo, a tak se týden po vylití desky (možná to bylo i míň dnů) už začalo stavět přímo na desce. Firma provádějící základy nám tedy od pondělí dodělává postupně dvě vrstvy izolace v přízemí. Dva různé typy hydroizolace máme z důvodu vysokého radonového indexu, ale nemějte strach - tím, že náš dům bude mít řízené větrání, odstraní se byť i nepatrné riziko, že by se Radon mohl dostat do interiéru a dělat nám zdravotní neplechu.

No a zatímco se v přízemí natavují nové pásy živičné izolace, v patře a postupně i v přízemí vznikají dřevěné rošty na obvodových stěnách. Na těchto latích bude připevněna už finální interiérová deska - Fermacel (není to klasický sádroš, ale sádrovlákno...vygooglete si to ;-)!

A na začátek - jediné okno, které je vidět z exteriéru.

Oslunění domu v 17:45.

Izolační vana z živičných pásů v přízemí.


Práce na dřevěných roštech v patře.
Detailní pohled na okno v patře s vznikajícím roštem.

Žádné komentáře:

Okomentovat