úterý 27. března 2012

Přijela nám okna...:-)

Když jsme se včera blížili k pozemku, dohadovali jsme se, čím nám těch našich 12 oken + dveře přivezou. No a na vozíku nikdo nic netáhl...u stavby stál velký Tranzit. Musím tedy dodat, že jsme nedohlíželi na montáž od začátku, ale přijeli jsme v době obědové pauzy. Všechna okna už byla v domě, kromě dvou oken v přízemí a vstupních dveří už byly rámy na svých místech. Na montáži pracovali tři pánové - dva v patře a jeden zrovna montoval vstupní dveře.
Samozřejmě víme, co jsme si objednali, ale stejně pak člověk jen stojí a dívá se na výsledek s otevřenou pusou. Hlavně jsme byli zvědaví na velké nečleněné okno do obýváku - má více jak 4 metry čtvereční a muselo být opravdu těžké - je takzvaně fixní, neboli s pevným zasklením (bez otevírání). Proti nejmenšímu záchodovému okénku s rozměry 60x85 cm je to už pořádná porce výhledu ven.
A cože jsme to měli přesně objednané?
Dřevohliníková okna od firmy Slavona s izolačním trojsklem, se součinitelem prostupu tepla celým oknem Uw≤0,72 W/m2K, rám oken profil HA 110 s širšími rámečky mezi skly.
Vnější hliníkové opláštění má barvu podobnou RAL 7016, mohli bychom ji nazvat grafitovou. Z interiérové strany máme napojovaný smrk v čistě přírodní barvě - tedy světlé, jak uvidíte na fotkách.
Vstupní dveře jsou ve stejném barevném složení, s pruhem bezpečnostího skla, velmi jednoduchého designu...venku s koulí.

Jediná škoda, že veškeré fotky, které můžu ukázat, jsou většinou z interiéru - všechna okna se totiž montovala skrytě kvůli fasádě, která je stále pod plachtou.
Ale i tak jsme se shodli, že peněz za okna nelitujeme ani náhodou. Tak budeme mít v našem dřevodomě alespoň zase větší podíl viditelného dřeva v interiéru.

A teď už k fotkám: složené okno v přízemí.

Velké okno na východ z ložnice - zatím bez křídla.
Pohled na kuchyňské okno se vstupními dveřmi.


Nejmenší záchodové okénko, složené křídlo.

Pohled na obývákovou část.
Pohled na zadní část domu s hygienickým zázemím a budoucí pracovnou.
Detail polepu na skle jednoho z křídel.
A na závěr vstupní dveře...a jsme doma:-P

Žádné komentáře:

Okomentovat