pátek 27. dubna 2012

Páteční shrnutí

Ráda bych někdy napsala, že stíhám přidávat nové články o stavbě tak, jak si představuju a jaký je běh věcí…bohužel, nestíhám.
Tento týden byl hektický v tom pravém slova smyslu, každý den jsme byli kolem oběda na stavbě, protože se u nás střídaly party lidí pracujících na „střevech“ domu alias vodovodu, kanalizaci, elektřině,……
V pondělí nastoupila voda,…a hned přišli na menší problém v horní koupelně…takže to musíte jet řešit – volání stavebnímu dozoru, ten volal panu projektantovi,…no prostě kolečko. Když jsme vše osobně viděli, bylo jasné, že budeme přidávat předstěnu. Bidet vedle závěsného WC jsme nechtěli „pustit“ :-P
V úterý pro změnu schůzka nad vodou a předstěnou s panem  Marxem a vodaři, vše dohodnuto, výška obkladu, rozměry, světlo…no vůbec velká koupelna v patře se nám dovybavuje. Ještě kdybychom domysleli skleněnou sprchovou zástěnu, aby nebyla moc komplikovaná a drahá. To bude ještě oříšek….
Ve středu nám dorazili aluminiový hadi, kteří budou zajišťovat cestu čerstvého vzduchu ke všem místnostem. Dva pánové z topenářské firmy totiž instalovali vedení vzduchu od a do technické místnosti, k výustkům nad dveře do jednotlivých místností a vedení znečištěného vzduchu z koupelny zpět  do technické místnosti, kde přibude větrací jednotka. Mysleli jsme, že už začnou i na topení, ale asi až příště…hlavně, že nepřivezli další fakturku ;-)
No a ve čtvrtek přijel pan elektrikář se svojí partou a prořezávali a vykružovali zásuvky, přivezli krabici rozvaděče…no spoustu věcí, ke kterým má blíž Pavel. Během minulého týdne jsme přišli na pár připomínek, tak jsme to probrali, udělali pár kompromisů, ale co…těch asi bude jen přibývat, hlavně, že jsme je nemuseli dělat u hrubé stavby J
Mezitím samozřejmě jede dopředu i BAK – tam kde je dodělaná elektrika, tak zaklápějí příčky, stropy Fermacellem a mezitím ještě stíhají uklízet…skláním před vámi pánové klobouk!

Na fotkách vidíte pokrok v hlavní přízemní místnosti, aluminiové hady skrývající zateplený vzduchovod, výustky nade dveřmi a prostě vše možné ;-)



Hlavní místnost již téměř obložená deskami.

Změť větracích trubek a elektrických rozvodů.

Příprava na závěsné umyvadlo a WC v dolní koupelně.

Průchod větracích "hadů" skrze stěnu.


Odvod zněčištěného vzduchu nad WC v horní koupelně.

Pohled na horní koupelnu v části u dveří.


Vyústění přívodu vzduchu nade dveřmi do ložnice.

Žádné komentáře:

Okomentovat