čtvrtek 3. května 2012

Pokračování vodovod, vnitřní kanalizace

Vedra už nám trochu opadla, počítač už se mi tolik nepřehřívá, tak můžu téměř po týdnu přidat další informace, jak pokračujeme ve výstavbě.
V mezičasí prodlouženého víkendu (ano i my jsme byli ti šťastlivci, kteří měli v pondělí dovolenou) jsme se také osobně realizovali na pozemku....díky tomu, že jsem jedenkrát držela v ruce rýč, tak můžu napsat, že jsme kopaLI přípojku na vodu :-P Samozřejmě, že v nevětším sobotním vedru, jak jinak, se převážně zakopával Pavel....setkávali jsme se jen v chládku domu, abychom se schovali před sluncem a napili se. Po čtyřech hodinách práce jsme mohli vítězoslavně ukončit výkop těsně před studničním vrtem - nevěděli jsme totiž přesně, do jaké hloubky a jaký průměr musíme vykopat na šachtu, do níž se vrt schová.

Ale od víkendu práce na domě opět poskočily, řemeslníci oslavili úterní svátek práce prací a dokončovali tmelení a broušení spar v patře. Máme totiž již obložené skoro všchny horní pokoje, takže mohli seškrábat ze spar lepící tmel, přetmelit je, uhladit a ve středu už zaschlé spáry brousili!

Ve středu také přijeli opět "vodouchové" a přivezli s sebou očekávané tiché potrubí pro kanalizační svod z horní koupelny. Toto speciální "tlumivé" potrubí nám doporučil projektant hlavně z toho důvodu, že půjde v předstěně naší budoucí pracovny, která je také do budoucna plánovanou ložnicí/pokojem pro hosty. Určitě by nebylo příjemné při usínání poslouchat rachot tekoucí vody hned za hlavou, tomu bychom se rádi vyhnuli, takže to stojí něco navíc.....Proti klasické šedé odpadní trubce mají tyto speciální přibližně 3x tlustší stěnu při stejném vnitřním průměru! Tak nám držte palce, ať to skutečně funguje :-)

A nakonec novinky:
 - díky dokončování kanalizace a vody se může pokračovat v obkladech Fermacellem na dalších příčkách
 - elektrikáři se pomalu přesunou opět z přízemí do patra, aby si rozměřili zásuvky a vypínače
 - ve čtvrtek dorazí materiál na fasádu i s fasádníky - BUDE PRVNÍ VĚTŠÍ ODHALENÍ FASÁDY = budeme snad konečně bez modrého zaplachtování
 - v návaznosti na fasádu u nás budou řádit klempíři a lemovat, "parapetovat" a doplňovat dešťové svody
 - jsou zaměřeny schody do patra, může se tedy přikročit i k výrobě
 - příští týden přijedou opět pánové od topení, aby nám natahali měděné trubičky od rozdělovače k panelům

Jak zde vidíte, neflákáme se a zároveň se stavbou bojujeme o další čerpání pěněz z banky!!! K fotkám můžu jen uvést, že kdyby byla v patře už podlaha, tak můžeme malovat :-)

Pěkný den všem.




Zatmelení spojů a vrutů v ložnici.

Dokončování broušení v pokoji, kyblík s finálním tmelem.

Zaklopená umyvadlová předstěna v koupelně.

"Tiché" potrubí z vrchní koupelny do pracovny.

Dokončené odpady ve spodní koupelně.

Přívod vody do kuchyškého koutu.


Žádné komentáře:

Okomentovat