čtvrtek 12. dubna 2012

Práce na příčkách jde rychle...jak když mrská!

A jsme tady po týdnu, měla bych se trochu stydět, ale ve světle minulých dní (a svátků) se nestydím ani trochu....relaxace je přecijen také třeba:-)
Pomlázka, šmigrust, mrskačka apod. je už za námi...už neuschneme a chlapi zase mají co léčit a na co vzpomínat. A dostávám se malým "oslím můstkem" k názvu příspěvku. Opravdu oproti minulému týdnu jsme zase o krok dál - Fermacel pánové připevňují na ocelové profily jak když mrská - 2 venku řežou podle určených měr, pak nosí do domu a 2 pánové v patře desky přišroubovávají a lepí k sobě! Pěkně sehraná parta...moc hezky se na to dívá, ale také to znamená méně místa a více "překážení" :-P Proto se možná budou zdát mé foky trochu chaotické, ale dělám, co jde, abych se nemotala pod nástroje a aby na fotce nebyly rozmazané postavy nás nebo řemeslníků...

Ale tak mohla bych i trochu technicky...máme již připraveny předstěny u obvodových stěn a kostry příček z UA profilů - pro tyto příčky se vyrábí ocelové konstrukce typu: CD, UD, UW, CW a UA. No a my máme ty poslední a na nich připevněnou sádrovláknitou desku Fermacel tloušťky 12,5 milimetrů. Tyto desky mají větší únosnost než klasický sádrokarton, pak by tedy neměl být problém zavěsit na šrouby poličku tíhy 50 kg :-)Ani u kuchyňských skříněk by tedy nemusel nastávat obvyklý neduh lehkých předstěn...kromě toho klasické horní skříňky v kuchyni ani neplánujeme. A co máme uvnitř příček? Na fotkách ve stropě a na balících v přízemí jste mohli zahlédnout ECO minerální vlnu Knauf Insulation...vypadá přesně jako klasická minerální vlna protahnutá krásnou hnědou louží :-D Ale nebojte, měla by mít v sobě měně škodlivin a být "příjemnější" na omak, což ocení spíše montážníci při práci, než my pak, až bude vlna zabudovaná!

Na fotkách vidíte pelmel všech možných fází, protože montáž desek na příčky probíhá nejdříve v patře, kde je už rozvedena elekřina. Ale o přízemí jsem zvědavce také nemohla připravit, tak zde neleznete i pohledy na kuchňskou část a na vycpaný strop.
Pohled z kuchyňského koutu směrem k pracovně.


Balíky s izolací stropu a příček, pohled podél jižní stěny obýváku.

Pohled z ještě "průhledné" technické místnosti skrze předsíň do kuchyně.

Strop vystlaný vlnou - technická místnost (prostupy pro vzduchotechniku).

A jsme v patře - pohled z východního pokoje směrem k šatničce a chodbě - hotové jednostranné opláštění příček.
Pohled z toho samého místa na krásně velké okno směrem východním, zatím pod plachtou.
A nakonec rozhraní dvou světů - rozhraní dvou pater patrné ve schodišťové šachtě.

A těšte se....brzy přijdou fotky našeho extra topení - alias topných panelů Gabotherm!!! Pěkný zbytek aprílového dne.

Žádné komentáře:

Okomentovat