středa 4. dubna 2012

Materiál na příčky je komplet

Práce na domě teď postupují velkým tempem kupředu. Z předchozích týdnů již máme složeny desky na příčky - Fermacel.
Z minulého týdne jsme věděli, že nám má přijet další materiál...zatím máme některé věci nasmlouvané takzvaně "na hubu". Takže už jsme při kontrolním dni vyměřovali, kde budou topné stěnové panely, aby montážníci věděli, kam Fermacel nedávat - bude tam panelové vytápění (panely Gabotherm), a to nemáme zatím ještě podepsanou smlouvu(vše je domluvené a garantované 1 osobou).

V úterý nám přijely plechové sádrokartonářské profily, určitě jste je každý už jednou viděli. Tím pádem máme i se spojovacím materiálem na stavbě již vše na příčky.
No a protože náš dům není zase až tak veliký, tak na malém prostoru se už dva dny vzájemně vyhýbají dvě party - elektrikáři a pánové montující kostry příček...balet to sice není, ale zatím si snad nepřekáží!
V úterý si byl Pavel projít s vedoucím elektrikářů celý dům místnost za místností a nad plánky stanovili, kde budou jaké vývody, kde datovka, kam se můžou dát zásuvky...atakdále. Největší oříšek byl v technické místnosti, a jak jsme i počítali, tak v kuchyňské části. No ale už jsme si to nějak dovysvětlili, tak snad si pak nebudeme trhat vlasy :-P

Protože už se nám vnitřní prostor začal dělit a "zmenšovat", je jakékoli focení a pletení se lidem pod nohama čím dál větší oříšek...na fotkách tu změť uvidíte! Většina kabelů je vedena po stropě na speciálních sponkách, které jsou šroubované přes těsnící podložky, aby nebyla narušena parobrzda z desky OSB. Na této sponce je provlečen elektrikářský pásek (alias binder) a jím jsou protáhnuty kabely.

Na fotkách vidíte: složené sádrokartonářské profily, interiéry s rostoucími příčkami a všudypřítomné svazky elektroinstalace.



Detail elektrikářské příchytky a pohled na vedení na stropě.
Budoucí místo el. rozvaděče.

Žádné komentáře:

Okomentovat