úterý 11. září 2012

Víkendové "kutění", ...úklid

Po velmi rušném týdnu začal pro nás i velmi rušný víkend...naštěstí už víme, že si musíme dávat cíle, které nebudou příliš optimistické, přecijen je pak člověk večer před usnutím spokojenější :-)
Úkol zněl jasně - zlikvidovat krabice a papíry po instalatérech, kteří nám v pátek jakž takž dle svých možností dokončili instalace zařizováků v koupelnách. No hotové to ještě není, protože nebyly nějaké armatury, mřížky do sprch a hlavně objednané čerpadlo. To už je teď naštěstí na skladě, takže se v dohledné době - snad do konce 38. týdne bychom se už nemuseli na naše vybavení v koupelnách jen toužebně dívat!
Dalším úkolem bylo dokončit výmalby malé šatny a dovymalovat a uklidit pracovnu, obojí je téměř hotové, dáváme si pochvalu, protože už máme i zavěšené lustry.

Aby to nebylo jen o povinnostech, tak jsme si udělali v pátek večer radost a zajeli jsme poprvé naši obří vanu partnerským "vyvaněním". Pokud si někdo myslí, že ve dvou to ve vaně musí být nepohodlné, tak ale musí uznat praktickou stránku věci, a to že dvě těla ponořená do kapaliny rozhodně vytlačí více vody = vyšší hladina! Což u nás, když jsme si všechnu vodu museli nanosit a ohřát, bylo nemalé plus ;-)

Kromě toho jsme koupel opravdu už oba potřebovali jako sůl, poněvadž v pátek večer dorazilo JCB s úmyslem zvětšit naši druhou díru na mamuta a po odjezdu bagru jsme vyklepávali hlínu snad i z uší....zkuste si lézt ve výkopu, jehož horní hrana převyšuje vaši hlavu asi o půl metru a nenabrat si píseček všude.

Ale z minulého týdne i víkendu máme opravdu velkou radost, vzbuzuje v nás naděje, že když bude mít bagrista čas, pak i stavební dozor a páni topenáři, tak že možná bude do konce září voda v domě!!! Držte nám palce, protože tolik soucitných pohledů, které na nás vrhají spolupracovníci, jsem snad ještě nazažila :-P

A málem bych zapomněla - ještě jednu velkou stavbu jsme dokončili - postavili jsme totiž skleník. Posoudili jsme totiž jeho větší vhodnodnost oproti fóliovníku stejně tak, jako milé Lentilky. Akorát nechápeme, co Lentilkám na tom stavění tak dlouho trvalo. My jsme jej měli komplet sestavený tak za cca 30 minut ;-) Kdo neznáte Lentilky, podívejte se na http://druzec.blog.cz nebo na odkazy na oblíbené blogy vpravo na stránce.

Začínáme fotkami skleníku:

    musíte ocenit variabilitu větrání....

    už přemýšlíme nad zabydlením rostlinkami.

    pohled do pomalu se hloubícího výkopu po pátečním zásahu - zemní registr přijde právě sem

    pracovní chaos ve spodní šedé koupelně

    naše krásné vybavení sprchového koutu, na které zatím jen smutně koukáme (byl to trochu oříšek)

    konečně máme zavěšené WC, bidet i splachovací tlačítko...ovšem zatím zaléváme kyblíkem;-)

   naše dokončená pracovna...jen strhnout pásku kolem okna a okno umýt

Žádné komentáře:

Okomentovat