čtvrtek 27. září 2012

Huráááá...už nám teče!

Tak na tento příspěvek jsem čekala už hóóóódně dlouho :-)

Nezastírám i vlastní vinu, protože dostat vodu do domu záleželo také na položení registru k tepelnému čerpadlu, a to se v létě při dovolených tak nějak nedalo skloubit s představami nás a našeho technického dozoru ;-)

Ale máme ji tam - teče nám voda a proběhlo i slavnostní vykopnutí kyblíku ze dveří. Je to fakt na hlavu mít 40 metrů hluboký vrt těsně u domu a nemoci dostat trubkou vodu do vnitřního rozvodu.
Takže naše obdenní přenášení kýblů plných vody od studny do domu skončilo.....po třech měsících už bylo načase :-P

Tento týden jsme se tedy posunuli o několik století kupředu, a protože máme již i nainstalován alarm, který lze ovládat nadálku, tak už jsme hupli rovnou do třetího tisíciletí. Zásobník vody je naplněn, tedy naše šestisetlitrová tepelná "baterie" už by mohla do sebe absorbovat teplo ze solárů apod. Ale zase tak spěchat nemůžeme - technici, kteří nám to zprovozní, proškolí nás a vyřídí vše okolo, budou na nás mít čas až od příštího úterý. Při plnění dotčeného zásobníku nás studna podržela, ač nevyšla voda na celé napouštění najednou (zřejmě proto, že ač máme vrt hluboký 40 metrů a mohlo by být čerpadlo i přes 30 metrů ponořeno - visí nám na lanku v pouhých 26 metrech). Jak se toto tak podařilo přímo nevíme - vypadá to na komunikační šum u nějakého prostředníka....informace neplynou prostě tak jednoduše jako voda :-) Hlavně, že voda je a přítoky jsou zřejmě silné - za chvíli bylo zase čím dopouštět. Pak už nás jen trošku pozlobila řídící jednotka pro čerpadlo ve studni, ale když na to technici přišli, tak už vše začlo šlapat podle otočení kohoutkem. Já jsem u celé akce nebyla, takže prodávám, jak jsem nakoupila.....no hlavně, že už se můžeme umýt.

Světla svítí, voda teče, alarm řve jak na lesy.....věřili byste, že ho spustí i myš? Musíme to nějak odladit, jinak nás sousedi ale vůůůbec nebudou mít rádi ;-)

Tak ještě pár fotek našich nových osvětlovacích těles a konečně namontovaných posledních závěsných baterií nad dvojumyvadla v horní koupelně. A ještě bych málem zapomněla na jediného psa, který mi momentálně smí do domu - uvítali jsme v technické také centrální vysavač Husky!!!
Jo jo, dům se nám zaplňuje technologiemi...

Tak zase příště.

osvětlení v obýváku

    baterie v horní koupleně jsou jako bývávali - nástěnné

    tahle šmodrchanice je u nás ve studni (teď už ne, je to hezky stočené-to modré je kablík)

   pohled na "trubkovéharakiri" na stěně je šedá expanzka k čerpadlu

    pohled na řídící jednotku čerpadla ve studni (od firmy Grundfos)

    náš milý psík, který nám snad bude jen ku pomoci

   a vrcholné dílko, za které chválím, kudy chodím - svépomocné položení podlahy v malé šatně!


Žádné komentáře:

Okomentovat