úterý 18. září 2012

Na zahradě přistál Superman..... (REGISTR TČ)

Po prohlédnutí všech fotek ze všech zdrojů mi to nedá - musím konstatovat, že každý, kdo viděl film Superman (jistě jsou i výjimky...), tak když spatří na fotkách náš výkop pro zemní registr, určitě na konci bude něco hledat. No přece tu kouli z neznámého kovu a v ní malé dítě, budoucího Supermana. Právě tak na mě na fotografiích celé zemní dílo působí. A co bude tím naším "supermanem" ve skutečnosti? Zemní výměník vypadající jako dlouhatánská žlutá hadice. Byl to cvalík, řekněme tak kolem 120 kg.....u akce jeho pokládání do "lůžka" z bahna jsem nebyla, tak jen předávám vzrušeně vyřknuté poznatky :-)
Podle toho, jak mi každý účastník pokládky pak vyprávěl, tak to nebyla žádná sranda....představte si ohromnou pružinu, k tomu velmi těžkou (registr už je naplněn solankou a natlakován), která se vám snaží kdykoli z rukou vymanit a zpět se jako pružina vrátit do svého schouleného stavu...

Ale nakonec je tam!!! Venku se nám začíná ochlazovat, tak snad i brzy bude zprovozněno vše týkající se naší moderní otopné soustavy a naše tepelné čerpadlo budeme moci poprvé vyzkoušet. Ne že bychom teď v domě mrzli, to skutečně ani zdaleka neodpovídá našim (prozatím) kladným zkušenostem. Ač je přes noc teď již rtuť teploměru blízká šesti či sedmistupňové hranici teploty vzduchu, máme uvnitř domu teploty kolem 23, a to v ložnici skoro každou noc větráme. Tloušťka izolace ve stěnách a stropě se opravdu projevuje velmi příjemným mikroklimatem, když už sousedi v okolí topí a my bydlíme bez komínu, bez kamen, pouze se zateplenými stěnami a jsme v klídku ;-)

Pár fotek z velkého pokládacího dne!
   na začátku byla rampa (vlastně na konci - díky ní bagrista dostal bagr od zemního díla pryč)


   ani jedno z rajčat po kopání nebylo poškozeno ;-)


    pohled na výkop den před pokládkou z oka pokoje v patře







    takovouhle dlouhou a těžkou "mrchu" bylo potřeba do výkopu dostat




    nejdřív do úzké části od domu....
 
   výkop od jihu ráno ještě prázdný
    a už se had pomalu rozvíjí....

 
 
    pohled od jihu - máme to díky stavebnímu dozoru, který dal významně ruku k dílu, jak když střelí :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat