pátek 11. května 2012

Zasycháme.....a čekáme :-(

Blíží se tři zmrzlí a naše první "jádrová" vrstva vnějších omítek zasychá a má takový pískový odstín....kabeláže jsou již téměř všechny vyvedeny tam, kde mají na fasádě být.
Včera jsme viděli pěkné ledkové světlo s čidlem, které by mohlo být nade dveřmi, tak pořád špekulujeme, jestli jej dát přesně nadedveře nebo na střed stříšky...máme totiž asymetricky umístěnou stříšku tvořící závětří u hlavních dveří, jistě už to na některé z fotek bylo vidět. Toto závětří prošlo už jednou úpravou, kdy jsme nechali zrušit bočnici s ohledem na budoucnost a řešení navazujících chodníků a tereních úprav.

Ale to jsem odbočila...omítkáři tedy první část práce splnili, potkáme se s nimi zase až v druhé půlce příštího týdne.

Teď je hlavní, aby už konečně dorazily další součásti topných okruhů s rozdělovači, a pak také solární systém. Nejspíš jsem měla s ohledem na BAK (velikost firmy atd.) naivní představu o dalších subdodavatelích, i když s naším hlavním dodavatelem stavby vlastně nemají nic společného, jen se čas od času na stejných stavbách potkají. Myslela jsem prostě, že je firma Tepsol o hodně větší, když dokáže dodat v jedné dodávce kompletní systém větrání, solárů, ohřevu teplé vody a tepelného čerpadla....no víte, co se říká o tom, že myslet znamená........pomalu se učím, že velikost není rozhodující :-P

Tak snad v pondělí, jen jsem zvědavá na "montér" partu......když bude na stavbě asi i sám zástupce firmy!
Hlavně, aby byly rozvody k topení v první půlce týden hotové alespoň v patře, aby mohli řemeslníci konečně začít dělat podlahu a "neblomcali" by se od nedodělku k nedodělku.

Na fotkách je samozřejmě naše - zatím provizorní - fasáda.....finální bude v bílé barvě. A pak také pohled na dokončování příček v kuchyňském koutu.




Detail fasády s vývodem na požární hlásič.

Žádné komentáře:

Okomentovat