úterý 10. července 2012

Hlína s vodou útočí....na dČOV

Na jednom milém blogu jsem si dnes přečetla velmi trefnou větu:"..v létě se víc žije než bloguje!"
Musím s tím naprosto souhlasit vzhledem k tomu, že poslední příspěvek byl 22. června a poslední červnový týden jsme si vyhradili na "pracovní dovolenou" vynucenou sbalením celého bytu.

Jak to tak bývá, tak jsme víc pracovali na/u stavby než balili věci v bytě :-P Využívali jsme tak příznivého počasí k dokončení části dešťové kanalizace, abychom už konečně mohli zasypat výkopy před vstupem do domu. Takže jsme kolikrát měli tu samou zeminu na lopatě i 2x. Prohloubit výkop...vyměřit spád....podsypat/přisypat...opět prohloubit...tuhle ubrat, tam přidat a do toho obden jízdy do bauhausu pro KG stovkové odpadní trubky. Nakonec se podařilo vše položit i zasypat (včetně studniční šachty za pomoci rodičů) a prostor před domem trošku srovnat....ač hrby (i na zádech) máme stále, ale ty ze zeminy čekají už snad na bagr!

V pátek 29. června tak u nás mohla přistát ČOV neboli čistírna odpadních vod, která pochází z rodného města mé drahé polovičky - z Čáslavi. Příprava nutná pro usazení plastového kvádru na místo by vydala na celý reportážní článek. Shrnu to tedy v rozvité větě: zvládnout objednat narychlo JCB na vykopání díry "na mamuta", dohodnout na druhý den auto s rukou na složení ČOV do výkopu a dotáhnout k čistírně splaškovou trubku z domu a pak ji zasypat byl opravdu heroický výkon, protože dohodnutý pán nemohl, a tak jsme v pátek ráno obtelefonovávali celé okolí a sháněli někoho, kdo by nám za půl hodiny mohl třistakilového cvalíka složit do mamutí díry! No pot z nás tekl ze všech, ale jak uvidíte na fotkách, tak kvádřík zajel do jámy jak kostka cukru do kafé s mlékem a téměř se tam ztrácí. No prostě máme v jámě rezervu ještě na plastovou jímku na dešťovou vodu, protože vodní hospodářství je v této lokalitě potřeba......to jsme tedy ještě nevěděli, že ten pramínek, který nám teče prasklinou ve skále se jen tak neztratí :-)
No z jámy se nám obden stává docela pěkné jezírko...v těch vedrech, která se v noci střídají s bouřkami jsem už už byla připravená vodu vyzkoušet, ale nemaje plavky...no znáte to ;-)

Kromě těchto veledůležitých věcí pro chod domu jsme na začátku července stihli vyklidit byt, podlaháři nám dokončili pokládku marmolea v přízemí i patře, něco málo jsme opět vymalovali nabílo a nakonec jsme i všechny věci nastěhovali částečně do domu a částečně do dílny! Teď se v domě střídáme s obkladačem a chystáme se začít malovat spodní patro...možná už za pomoci stříkací pistole a ne už jen válečku!

...a nakonec trocha fotek po tak dlouhé době..no pelmel, však víte jak je to s těmi tisíci nafrkaných fotek, těžko vybírat ;-)

  
Zakopávání studniční šachty (napojení elektriky a vodovodní přípojky do domu).

 
Kopání "jámy na mamuta" neboli díra na dvě nádyby - jímku na vodu a ČOV.


   domácí čistírna odpadních vod je na místě!

  zaplavování výkopu " malým čůrkem" a bouřkou

  jáma po vyčerpání nateklé vody

  zasypávání výkopu s kanalizací směrem k ČOV

  kanalizační trubky už jsou schované pod zemí

  ...ještěže to bylo tam blízko od domu (sledujte tmavý pruh zeminy)

  nastěrkované podlahy připravené na pokládku

  Marmoleum Forbo v přízemí


  Marmoleum od firmy Forbo v patře

  detail přírodního linolea se soklíkem

  zabydlená podlaha po přestěhování

  pomalu se rodící horní koupelna

Žádné komentáře:

Okomentovat