středa 25. července 2012

"Drobečky ze stolu"

Tak jsem zde opět po delší době se svojí relací o našich úspěších a nezdarech na stavbě. Už jsme si zase za několik dnů zvykli na určité rituály v "nedokončeném" prostředí. Jak jsme byli minulý týden většinu dnů na stavbě sami, tak se to všechno tak nějak dalo zvládat, sice další pokroky byly jen díky přispění vlastní ruky, ale zase to bylo všechno tak nějak v klidu a v pohodě. Ovšem od středy u nás řádilo elektrokomando a snažilo se nám přivést do domu 21. století - abychom neměli vše natažené jen z jedné zásuvky mnohdy pochybnými prodlužovačkami. V pátek se podařilo, až na to, že pánové jaksi opomněli, že pracují vedle jakési stříbřité skříně, která v sobě ukrývá potraviny, světe div se...a dokonce potřebuje napájení, aby nevytekla a neznehodnotila vodou celou nevyspárovanou podlahu. No nebýt Pavla, který  udělal v pátek před odjezdem za rodiči ještě kontrolu, tak by lednice přes víkend asi pěkně "voněla"....

No ale čas se zase posunul a v úterý večer jsme mohli slavnostně zavěsit lustr v ložnici a rozsvítit si, protože už máme dokončený rozvaděč v domě a zapojené nejen zásuvkové, ale už i světelné okruhy. Už tedy zbývá jen dokončit zásuvky a vypínače v koupelnách a technické místnosti, aby bylo technologie k čemu připojovat!

A to se opět dostáváme ke koupelnám....po těžkých peripetiích, kdy nás pan obkladač zřejmě proklínal nad slinutým obkladem a odsekával plody své práce, snad pomalu spějeme ke konci, na fotkách uvidíte už vyspárovanou horní velkou koupelnu a vznikající spodní koupelnu, kde jsme nakonec přidávali mozaikový svislý pruh do sprchového koutu. Dnes ráno bylo docela pošmourno, takže fotky nejsou moc světlé, ač jsem blýskala nejen očima :-P

A na závěr....jak nemáme přední plotovou stranu a les je blizoučko, tak k nám chodí na návštěvu "domácí pán"......pěkně vybarvený bažant....na fotce si zrovna myslí, že za hromadou hlíny asi není vidět ;-)


 slavnostní věšení nových svítidel







 spodní užší koupelna

 svítidlo v ložnici !svítí" proti šedé stěně v záhlaví postele

 montáž ledkového osvětlení schodů "napodruhé"

 "zakrytovaný" rozvaděč našeho pasivního domu, nahoře vlevo 3-pólový přepínač pro možné napájené náhradním zdrojem (brzy dodám detailní foto)

 první zakrámování velké šatny přiléhající k ložnici

Žádné komentáře:

Okomentovat