středa 18. července 2012

Koupelnové inspirace

Ačkoli již víte, že jsme přestěhovaní (NEformálně), stále nemáme ještě plně dovybavené hygienické zázemí domu.....teoreticky to není zase taková překážka bydlení (ti co, bydlí v jurtách a spol. to vidí jasně), ale prakticky se s tímto problémem potýkáme každý den. No ale není nad tuto zkušenost, člověk alespoň přijde na to, co v naší civilizaci je pro nás samozřejmé - jako tekoucí voda (ne z hadice na dvoře, ale přímo v koupelně), splachovací záchod (omlouvám se menšině, která má stále suchý/žádný) a třeba i jen zrcadlo ve výši očí. WC díky panu obkladači naštěstí máme a nemusíme tak řešit chemické, ale stejně je to někdy ještě sranda.....bez vnitřních dveří zvláště :-)

Jak jste viděli na fotkách v minulém obsáhlém příspěvku, už se nám pomalu rodí obklady v horní i spodní koupelně. Musím na sebe vzít plnou zodpovědnost za barevné řešení a koncepci, Pavel převážně vybíral spíše zařizovací předměty, a taky baterie a podobně. Na většině věcí jsme se shodli, bylo to bez problémů...ačkoli plody našich některých "výmyslů" ponesu nejspíše já. Tím myslím například neuzavřený sprchový kout, či nižší obklad v místě u vany :-D...ale designovou stěrku už vybírám, nebojte se!
Nebudu tady své barevné řešení nijak obhajovat, protože si myslím, že co člověk, to názor. Přírodní odstíny jsme vybrali ne proto, že je to teď módní, ale pro jejich nadčasovost! Jakožto dítě vychovávané v domě vznikajícím za pánů soudruhů, jasně v cizích domech poznám, z jaké doby pochází vybavení koupelny už jen dle obkladaček a skleničky na kartáček ;-) Úkol zněl tedy jasně: nadčasové barevné ladění, které se jen tak neokouká, velké okno dodávající hodně světla - koupelna má fungovat ne jen na očistu, ale také k relaxaci, proto pořádně velkou vanu a sprchu bez vysoké vaničky bránící ve stáří sprchování, no a především si myslím, že bychom si jako češi mohli konečně vzít pěkný příklad ze zahraničí a mít v koupelnách i bidet! Proč???...no za pár let na to přijdete:-).
Ve velké "rodičovské" koupelně je tedy vana a velký bezbariérový sprchový kout, také je zde (neodděleně - na webech notně probírané) závěsné WC a hned vedle bidet. Pro urychlení ranního provozu jsme nakonec volili i dvojumyvadlo...rádi se na sebe u čištění zubů ksichtíme.....

Dolní koupelna je narozdíl od horní barevně střízlivější (pro někoho je šedivá nudná, ale počkejte, až budu měnit barevné doplňky), je tam plánované umývadlo s bidetovou sprškou, závěsně WC a opět velký sprchový kout....nakonec tam mám i malé okénko, tak jsem ráda, že nebudeme pořád muset svítit!

A jaká byla barevná isnpirace? Koukněte se na fotky:

  Vybrali jsme obklad RAKO Defile 30 x 60 cm - sv. béžový

  ...šedá je nakonec na podlaze, mozaikový proužek je fajn.

  tak tak velkou bezbariérovku nemáme, ale snažili jsme se ;-)

  podobná dospozice v podobných barvách

  metalická mozaika v béžovém obkladu
  a nakonec rozdělaná koupelna, jak jste ji už viděli


Žádné komentáře:

Okomentovat