středa 18. ledna 2012

Zastřešujeme....

Řeknete si, v tomhle počasí a dělat střechu??? Divné, ale ne nemožné!!! I to nám dokazují řemeslníci v tomto počasí - no popravdě jsem radši, když dělají střechu při těchto teplotách a sněhu, než při dešti....on se totiž sníh ze střechy docela dobře odklízí (myslím průběžně a ne po půl metrové vrstvě) :o)

Až jsem si říkala, že je škoda, že tak pěknou střechu moc neuvidíme, ale funkčnost je samozřejmě na prvním místě.
Naše pultová střecha se sklonem pět stupňů se svažuje na sever, mnohým by se mohlo zdát, že je to malý sklon, ale my věříme, že si naše hladká střecha s vodou poradí.
Materiálem je lakovaný hliníkový plech - z pruhů širokých 600 mm je vytvořena celá plocha střechy pomocí spojení stojatou drážkou. Aby nebyl povrch krytiny ničím proděravěn, jsou příchytky schovány právě v těch spojovacích drážkách. Zní to složitě, ale je to naopak velmi jednoduché a velmi účinné, pokud tedy "věříte" téměř ploché střeše :-P

A proč jsme si vybrali tak malý sklon a takový materiál? No chtěli jsme plně využitelné podkroví - tedy ne sedlovou střechu, protože při takovéto střeše bychom se pohybovali hřebenem už ve větších výškách, a je to také úspornější při řešení krovu. No a materiál krytiny se nám zdál odolný a také téměř bezúdržbový, a o to v dnešní době jde především - nestat se otrokem vlastního bydlení!!!



2 komentáře:

  1. Hliníkový plech je docela solidní materiál :-) ten jen tak neztratí ze svých vlastností. Nedávno jsme museli řešit pergolu na zahradu. Nezvolili jsme dřevo ale hliníkové profily jako rám a střechu z hliníkových plechů. Profily (rám) jsme natřeli hnědou barvou a střechu zespodu zakryli palubkami, které si s kovem kupodivu dobře rozumí vzhledově.

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně tak, materiály na budoucí posezení u krbu ještě budeme vybírat, ale kombinace ocel/palubky jsou také jedním z kandidátů :-)

    OdpovědětVymazat