úterý 3. ledna 2012

Lampión.....když na strop si posvítíme

S nadsázkou by se dalo říci, že máme v domě již zaveden elektrický proud....provizorně zakrytý dům svítí do dálky jak přerostlý lampión. A to především díky výkonné výbojce, kterou používají tesaři při svícení si pod plachtou. A na co že si to musí svítit??? No přece na náš rodící se strop, sprááávně. Tesaři už jsou opět na stavbě, a od rána 2. ledna začínají ukládat do kotvících U profilů stropní trámy. Zatím začali vprostřed severní stěny, kde jsou nosníky kratší než v přední části domu.

Stropní trámy ze smrkového dřeva jsou délky cca 2,5 metru a přůřezu 100 x 200 mm, ukládají se natupo neboli nasraz k hlavním stropním trámům (uprostřed k průvlaku). Protože už jste několik fotek spojů ze stavby viděli, určitě nikoho nepřekvapí, že i tady jsou použity ke kotvení plechy se šroubovým spojem - zde navíc se zatmelením "spar" (jak je vidět na fotce, pokud se pozorně podíváte na hlavičky vrutů).

V přední části domu budou použity ty samé trámy, ale o délce 4,2 metru a ukládány v osové vzdálenosti 0,45 m.

To jsem teda zvědavá, co všechno stihnou pánové za dnešek udělat, otesat a opílit motorovkou...

Lampión:




1 komentář:

  1. Ahojky, tak koukám, jak už zase jedete, krásný lampionek :-). Mějte se krásně a klid v práci a ať roste jako z vody :-). Míša

    OdpovědětVymazat