sobota 7. ledna 2012

2. větší kontrolní den

Opět uzrál čas provést v novém roce první větší kontrolu. Ve čtvrtek se tedy na stavbě sešli zástupci firmy provědějící základy, vedoucí tesařů, stavbyvedoucí firmy BAK, náš stavební dozor a my....ufff, to je soupis lidí :-P
Tentokrát nebylo žádné krásné počasí, ale bylo nad nulou....naštěstí. Probíhalo totiž zrovna vylévání již opravených základů pod dílnu. Na pátého ledna zajímavá činnost, že? Díky celkem slušným teplotám se daří postupovat na stavbě podle plánu, jak venku, tak uvnitř.

Jak uvidíte na fotkách, už můžeme po žebříku vstoupit i na patro. Asi ve dvou třetinách plochy jsou už na stropních trámech položeny OSB desky, spojeny na pero a drážku a slepeny. V přízemí se také pracuje - probíhá sestavování interiérové strany stěnových "žebříků", na které budou také připevněny OSB desky. Tyhle desky ve stěnách budou tvořit takzvanou parobrzdu, která bude zajišťovat, aby vodní pára nemohla znehodnotit izolaci, ale aby konstrukce byla prostupná (aby mohla dýchat, jak rádi říkají páni prosjektanti) :-). Neboli, aby se voda, která se dostane dovnitř stěny, mohla skrze vnější stěnovou desku dostat ven, aby nezpůsobovala srážení vody v kontrukci.

To bylo několik sušších informací a teď hurá k fotkám...



Žádné komentáře:

Okomentovat