středa 1. února 2012

Stavebně dozorový den

Nastal konec ledna a chce se mi napsat, že zároveň nastal i začátek zimy. V úterní ráno jsme se sešli v 8:30 na pozemku s naším panem dozorem :-) Všichni zachumlaní v teplých bundách, na nohách pohorky, protože bylo sedm stupňů pod nulou. I tesaři se míhali nějak rychleji, což bylo buď způsobené tou zimou...nebo naším dohledem (spíše pana Marxe, který kontroloval provedené spoje a radil se nad konstrukčními detaily).

Za pondělí si stihli postavit tři řady lešení i na východní stranu - tedy nad naši nedokončenou opěrnou zeď. Za úterý měli stihnout dokončit vnější část stěnových žebříků a okolek velkých východních oken z desek OSB. Podle toho, jak rychle se při kontrole pohybovali, tak v té zimě pracovali opravdu bleskově, a ač jsme večer už na obhlídku nejeli, určitě to stihli.

V dalším plánu je obkládání stěn z vnější strany dřevovláknitými deskami (Hofafest). Přistřelují se na rošt skobami "hnanými" silou kompresoru,....no a protože nám bylo řečeno, že při více jak deseti stupních pod nulou se nechce jak kompresoru, tak tesařům, tak budou zřejmě zatím práce na domě přerušeny.

No předpovědi rosniček se vyplňují, tak uvidíme, jak to půjde dál....uklidnilo nás prohlášení pana Marxe, že jsme se stavbou mírně v předstihu, tak se to pak snad "srovná" :-)
Držte nám palce, ať se oteplí!!!!






Pohledy z prvního patra:

Koupelnové okno je fakt veliké:

Žádné komentáře:

Okomentovat