čtvrtek 15. prosince 2011

Skeletone, skeletone....

Tak se nám blíží Vánoce. Včerejší počasí na parcele tomu vůbec neodpovídalo - bylo oblačno a 9 stupňů nad nulou. Juch....práci se dřevem i navážení materiálu počasí tedy přálo, akorát to bahýnko je čím dál horší.

Abychom zase nevkládali tmavé večerní fotky, dojeli jsme vyfotit našeho "skeletona" i ráno. Střešní sbíjené vazníky jsou už všechny na svých místech, zajištěny proti klopení, vše je dostatečně zavětrováno. Ale včera večer měl pohled přes střešní vazníky na hvězdné nebe neopakovatelné kouzlo. Tento pohled už nikdy nezopakujeme......z hlediska budoucnosti je to dobře, kdo by si přál dívat se po nějaké vichřici skrze střechu,že? :-)

Dnes hlásí rostoucí rychlost větru, tak snad prověrka proběhne bez problémů. Tesaři již byli ráno na svých místech, v posledním patře lešení už mají umístěná prkna, pomocí kterých zřejmě provedou provizorní zaklopení. Dle plánu by totiž dnes měl přijet pan klempíř/pokrývač v jedné osobě a provést zakrytí střechy fólií. Dům už má své pevné obrysy a tak už víme, na jakou výšku k okolním stavbám jsme se dostali, už nám dům nepřijde pocitově tak "malý"....a až bude opláštěný deskami, to bude teprve prostor jak má být.

Na pozemku jsou ještě zabalené dřevěné prvky na stěnové "žebříky" a po chvilce přemýšlení jsme další velké prvky identifikovali jako trámy na strop mezi prvním a druhým patrem. Protože teď je opravdu vidět, že náš dům je dřevostavba (a na pozemku to bylo i cítit), nemohla jsem si večer pomoct a odvezla jsem si dřevěný odřezek do bytu. Já vím, je to praštěné, ale mám teď kus našeho domu přímo na nočním stolku ;-)

Pěkný "voňavý" den přeji




Žádné komentáře:

Okomentovat