úterý 6. prosince 2011

Rychlý výsadek

Spousta lidí řeší, co to je vlastně dřevostavba. Někteří ovlivněni stavitelstvím minulého století (a teď opravdu myslím to 20.) si tak představí buď chalupu nebo Okál, v lepším případě roubenku. Ano až tak naše staré normy vytlačily dům s nosnou konstrou ze dřeva na "okraj" stavitelské produkce v Československu. Od odborníků slyšíme ze všech stran tuny definicí, ale nejsou to titíž "odborníci", kteří nám desetiletí tlačí do hlavy, že dřevo je něco méněcenného, co Vám sežere červotoč? Už z toho důvodu Vám nechci nic podsouvat, dřevostavba (jakákoli od srubu po montovačku) je prostě životní styl, a proto jsme si ji také vybrali! Ač navenek nebude náš vysněný dům hlásat do světa, že je dřevostavbou, čekáme od něj jiné klima, možná vůni, ale hlavně dobrý pocit, že zde tvoříme něco, co i po svém zenitu bude někomu k užitku, i kdyby to měl jen shrnout, dát do kamen a ohřát se u toho :-)

Konec mudrování a trochu faktů z pozemku minulých dní. Po víkendu nastaly veletoče,.....deska je hotová, dokud je slunečné počasí, firma natavuje dva pásy hydroizolace. Dřevo přijíží v pondělí odpoledne, tesaři pracují od dnešního rána.
Musíme říct, že nás "balíček" poměrně překvapil. Pořád nechápeme, jak třináctimetrové trámy vůbec mohly projet s kamiónem malé esíčko na přístupové cestě. Dodané kubíky dřeva jsou pěkně vysušené, přijely k nám z Německa a na igelitovém obalu už jen chyběla mašle ;-)
Předvánoční dárek jak se patří pěkně hladký a voňavý, však bude tvořit to hlavní, co dělá náš dům dřevostavbou - nosný dřevěný skelet!

Žeby mikulášská nadílka? :-D


Žádné komentáře:

Okomentovat