středa 6. května 2020

Co je u nás nového

Od minulého roku se toh u nás zase hodně událo, měli jsme mnoho plánů a některé se nám podařilo již zrealizovat. Tak například pokračovat v dosvahování severováchodní strany za domem a dodělání svažitých záhonů, do nichž jsme prioritně zasázali na jaře 2019 jahody, protože naši mladíci se po nich můžou utlouct a to jsme velmi rádi, že k nám do obchodů téměř celoročně zavážejí ty "umělotiny" ze Španěl, jinak doma na záhonech by snad nestačil ani hektar, jen se plody začervenají, už se trhá a háže do pusy :-) Ještěže už nemusíme pro jahody posílat Marušku, stači uprosit a poslat do lidlu tatínka :-P

Obligátní fotky před a po:


    jaro 2015



    květen 2019

    duben 2020 (poslední visutý záhon za schody u jahod)

 ...pomocníci nakládají seč jim síly stačí :-)


Po sedmi letech jsme i vyměnili náš starý plastikový "skleník" za nový "ECHT" skleněný.
Dutinkový polykarbonát dosloužil už minulou sezonu a díky kroupám byl tak zarostlý a zelený, že už se v něm ničemu kromě slimáků nedařilo.

základy:
...trochu jsme do všech stran zvětšovali

   ...a projevilo se to samozřejmě i na pěstební ploše :-)

   A poslední změna započatá předloniv létě je konečný odvoz zeminy z předzahrádky a její osázení květinami, mulč jsme dávali až na podzim a doplňovali letos na jaře.


    loni...

    letošní jaro


    máme zde směs různých travin, barevných řebříčků a něco pro mytýlky (ořechoplodec, motýlí keř)


 Ať vám i vaše zahrada dělá jen radost a zase někdy naviděnou.


1 komentář:

  1. Fajn blog se skvělými tipy. My jsme s manželem o dost za vámi, řešíme teď novostavbu. Teď konkrétně nás zaplavila tepelná čerpadla.. Řešíme dodavatele, který modul je nejlepší, jaký typ... No prostě je toho hodně a občas mám pocit, že mi z toho rupne hlava. Ale tak s tím se počítalo, když jsme začali stavět svépomocí. :)

    OdpovědětVymazat