čtvrtek 11. října 2012

A ne a ne a nemusíme :-) Topit.

Jsme s přítelem v těchto chladných dnech velmi rádi, že po těch měsících očekávání, kdy si říkáte..."A bude to fungovat tak, jak je to vymyšleno a spočteno?"....a okamžik zklamání NEpřišel. Ono to opravdu funguje a sousedi v okolí topí o stošest (i o stosedm), dle toho, zda jsou tam právě maminky s malými dětmi či nikoli. A my zatím nemusíme!!!

Všichni sousedé nalevo i napravo tedy vědí, že náš dům patří mezi ty domy ne příliš běžné (dle některých článků týkajících se zelené úsporám) - mezi cca 900 domů v České republice, které se mohou nazývat pasivním domem. Ač ještě nemáme plně zprovozněno topení a všechny okruhy (nemáme ještě termostaty v místnostech a tedy řízení z těchto stanic), tak zimou rozhodně netrpíme. V těchto dnech, kdy už ráno teploměr moc parády nad nulou neudělá, máme ve vnitřních prostorách cca kolem 23 stupňů celsia. Ještě je také příjemné, že dopoledne nebo alespoň část dne je na obloze slunce a ohřeje nám díky solárnímu systému tak vodu v zásobníku na pěkných 48 i více stupňů. Tepelné zisky z velkých oken v obýváku obrácených k jihu jsou také znát - po příjezdu z práce se pohybuje teplota v přízemí na tzv. " trenkové" teplotě 24 stupňů. A jak to tak dobře víme? Máme již několik let multi zařízení s meteo stanicí, kterou vidíte na fotkách.

Mé rozplývání nad luxusním mikroklimatem našeho interiéru zakončím nerudovskou otázkou....jaké schody si sakra máme vymyslet před náš hlavní vchod? Prostě v tomto nemáme stále jasno...abyste byli v obraze - přikládám také několik vysvětlujících fotek s neumělou "odruky" kresbou, za kterou se omlouvám všem s výtvarným cítěním ;-) Pěkný den a více sousedů s nekouřícími pasivy všem!





    jak vyřešit vstupní schody????





   první větší "šedivina" při pohledu přes zahradu k sousedům

Žádné komentáře:

Okomentovat