sobota 5. listopadu 2011

...co nás k tomu vedlo

Stavební deník (ten skutečný) by měl obsahovat hlavní události na stavbě, teplotu, počasí a shrnutí, co se za ten den provedlo.

Zatím je na začátek listopadu nebývale hezky, tak hlásím 9 stupňů a pod mrakem. A protože bohužel na pozemku k žádné změně nedošlo, můžu uvést pár vět na úvod k našemu záměru.
Důvod, proč se člověk rozhodne stavět je v podstatě jednoduchý - od doby bydlení v jeskyni už nějaký ten pátek uběhl, ale důvody zůstávají - řešení bytové situace, nebo-li otázka. Kam s námi???
Nechci se zde zdlouhavě rozepisovat, proč zrovna vlastní dům. Pocházíme oba dva z rodinného domu se zahradou, společné bydlení v bytě jsme si vyzkoušeli a ač by možnost byla, tak dvougeneračnímu bydlení tak úplně nafandíme :-) Vzhledem k tomu, že oba dva pracujeme v blízkosti Prahy, jsme spolu už více jak 10 let a věříme, že nás to spolu bude bavit i dál, padla volba na dům. O možnosti postavit si svůj vlastní dům jsme začali uvažovat už asi před čtyřmi roky a asi i tak dlouho už sháníme informace jak, co , z čeho, jak financovat, dodavatelsky nebo svépomocí...Výsledkem této rovnice o spoustě neznámých je dřevostavba v pasivním standardu a v konstrukčním systému vyvinutém firmou Atrea.

A o dalších informacích předcházejících tomuto rozhodnutí se rozepíšu příště, .....a nebojte, i fotky přibudou ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat